среда, април 13, 2005

.

.

недела, април 03, 2005

Прашање

А сега плачи!

И сакав и љубев

- те губев


А сега оди си!

Ти давав и нудев

-те имав


Заборави!

Те мислев и чекав

-те сакав


Не знаеше ли?

Цвет

Ти ја уби љубовта

-убиец!


Јас ја погребав љубовта

-гробар!


Никна цвет на љубовниот гроб

-ти го подарив за роденден!

сабота, април 02, 2005

Клетва и сон

Ќути!


Требаше да збориш

кога ме љубеше

сега во пекол да гориш!


Срцево те сонува,

проклето,

не престанува!

Слепци

Проклета била

ноќта клета

кога заминав

кога замина

бегавме еден од друг

а останавме во ноќта

засекогаш

како слепци без сонце ...

На мракот девојка

Таму каде што

ѓаволите и змиите танцуваат

и со крв се пијанчат

таму биди ти

да те прегрне мракот

да те проголта

плачот.

Кучка

Од крвта ми пие

......и ме гледа

.........во душата ми копа

...............се пронајде себе

....................избега кучката.........